2010. május 30., vasárnap

Bronz Caterpillar karóra







Nem tudtam ellenállni, és fűztem még egy órát, bár itt egy kicsit változtattam a kásagyöngy méretében. A minta szerint (Caterpillar cuff) 11/0 kása kell a díszítéshez, én most ebben a bronzos órában 15/0 kását, és 3 mm-es csiszolt gyöngyöket használtam. Most nem lett olyan duci, és merev.
Nagyon kellemes viselni! :)


2010. május 27., csütörtök

Caterpillar karóra és Virágos karkötő






Már rég fűztem karóra pántot, szíjat, ezért most neki láttam. Az óraszerkezetet a Jysk áruházban vettem, amiről leszedtem a bőr szíjat. :)
Caterpillar cuff mintáját használtam.
Azt hiszem, hogy ő is szerelem lesz. :))))



A virágos karkötő úgy született, hogy Valika barátnőm kinézte ezt a mintát azzal a szándékkal, hogy egy kislánynak szeretné évzáróra megfűzni. Mivel még én sem fűztem ezt a mintát gondoltam kipróbálom. Hát nem biztos, hogy mégegyszer neki állok. :))) A színek nem is lettek annyira jók. Annyira csillog, fénylik a gyöngy, hogy szinte egybeolvad a bordó a bronzzal. :)


2010. május 25., kedd

Tigris bogyós szett












Elkészültem a Tigris bogyós nyakláncom másolatával. :)
Amikor felraktam az új nyakláncomat, már meg is tetszett egy ismerősömnek, és már le is stoppolta, de attól most még nem akartam megválni, mert nagyon szeretem. Ezért kérésére fűztem, horoltam neki egy másikat, és még kiegészítésként kért hozzá fülbevalót is. Úgyhogy Tigris bogyó szettbe lett rendezve. :)))





2010. május 19., szerda

Örömanya nyaklánc






Ezt a nyakláncot egy örömanyukának fűztem, akinek a kislánya júniusban megy férjhez. Már korábban fűztem neki egy kis fülbevalót. Kérése az volt, hogy ne legyen túl nagy, és túl kihívó. A motívumokban 5,-Ft-os érme nagyságot kért. Hát egy kicsit nagyobb lett a középső motívum, mert 3 cm-es lett az átmérője, de nem bírtam megálljt parancsolni magamnak, csak még egy kicsit, meg még egy kicsit körbe körbe. :)))
 Azért remélem, hogy tetszeni fog. :)

És ő volt a fülike korábban! :)



2010. május 16., vasárnap

Riolit behímezve Nikinek







 

Hétvégére meghívott minket magához Kedves Kis Barátnőm Niki, akinek meglepetésként fűztem, és vittem ajándékba ezt a hímzett Riolitot.

Amikor a gyöngyös boltban megláttam ezt az ásványt egyből ő jutott eszembe, mert ugye ő imádja a zöld szín minden árnyalatát, és úgy gondoltam, hogy ez nagyon illene hozzá.
Töprengtem, hogy milyen gyöngyékszert is fűzhetnék Nikinek belőle, hisz csodaszép ékszereket készít, és miután nekem mostanában a hímzés a szerelem, az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha neki is ezzel a technikával készítenék valamit.
És ő lett a végeredmény!  :)
Nagyon izgultam, és egész héten vártam a hétvégét, hogy végre odaadhassam, és láthassam az arcát, miként fogadja az ajándékomat. És mit mondjak?! Nagyon édes, aranyos volt! Még a bőre is borsózott, amikor meglátta, és a szeme is könybe lábadt. :)
Úgyhogy nekem ez egy nagyon kedvemre való elismerés volt! :))))

Drága Niki! Remélem tudod, hogy a legnagyobb szeretettel készítettem, és ajándékoztam Neked! :)

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a hétvégét! Szuper jól éreztem, éreztük magunkat kis családommal Nálad!  :)
Millió puszi!  :)


2010. május 12., szerda

Szerpentin köves fülbevaló, és Try-to-be karikába zárt gyöngy


Korábban készült szerpentin köves hímzett nyakékhez fűztem ezt a kis fülikét! :)

 

 

Ennek a láncnak az a története, hogy a horgolt láncot egy másik medálhoz kezdtem el készíteni, de ahogy haladtam a nagyságával egyre inkább arra jöttem rá, hogy nem passzol a medálhoz, sok benne a világos motívum.
Majd egy pár nap múlva megmutatom, hogy miért gondoltam ezt. ;)
De ha már megvan a horgolt lánc, akkor fűzni kellene ehhez is valamit. :)
Ezt a 20 mm-es gyöngyöt már megvettem vagy két éve, de még nem kezdtem vele semmit. Annamarinál láttam egy nagyon jó kis ötletes megoldást, és igértem is neki, hogy elcsenem az ötletet tőle.  
Bár nem teljesen az, de hasonló. :)
Szóval a gyöngyömet becsempésztem ebbe a Try-to-be karikába, és ráakasztottam a horgolt pántomra, és egész kis helyes ékszer lett belőle. :)))


2010. május 6., csütörtök

Tigris bogyós nyaklánc






A múltkor fűztem magamnak egy Indian Summer bogyós nyakláncot az új toppomhoz, de kis barátnőm Mmmattttyó baba helyett úgy gondolta, hogy kedves ismerősét azzal a nyaklánccal, és a hozzá fűzött karkötővel szeretné meglepni. Tudok én ellenállni egy ilyen kérésnek?! :))))
Így most fűztem helyette egy Tigris bogyós kis nyakláncot magamnak! :) Hogy meddig lesz az enyém???? Hát majd elválik. :)))
Nagyon szerettem fűzni ezeket a bogyócskákat, bár az 1 cm-es mérete, és főleg az, hogy két darabból kell összefűzni, elég jó kis játék, de szerintem megérte, mert nagyon édesek.
A nyakláncot 15/0 kásából horgoltam.






2010. május 3., hétfő

Egy kis egyveleg! :)


   



 Megint úrrá lett rajtam a hímezhetnék! :) Nem tehetek róla, ez nekem nagyon bejött, és még mindig imádom. :)
Napkő ismét. Ez az én nagy kedvencem! :)))
A medál méretileg szerintem igen mutatós kis darab. A hossza: 5 cm, a szélessége: 4 cm.

A karkötő O. Mosaic a Seed Bead Fusion c. könyvből.
Ildikó mit szólsz hozzá? Megfűztem! :)))) És nagyon-nagyon szeretem, úgyhogy úgy döntöttem, hogy még más színekben is megfogom fűzni. Annyira kis finom darab. Nagyon kellemes a viselése.

Ééééés akár a napköves nyaklánchoz is viselhető, mert a színeket próbáltam összehangolni. :)




Mu mintája: Soha
Hát nem is tudom. Már nagyon régóta meg van ez a minta, és most kipróbáltam. Megfűztem három motívumot, és úgy döntöttem, hogy én nem szeretnék karkötőként ilyet viselni, merthogy a mintában ő karkötő. Annyira nem lett a kedvencem, de lebontani nem volt szivem, így fogtam, és egymás mögé, alá akasztottam őket, és lett belőle egy medál. :)))) 
 Inkább azt mondanám rá, hogy érdekes lett, mint szép, vagy kedvenc ez a Soha. :))))